Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων
Mon-Fri – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 24342421, 24342754
Τηλεομοιότυπο: 24342768
Μενού

ΑΡΧΙΚΗ
ΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΑΦΙΣΑ
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Λογοτεχνικό Μυστήριο στα Λεύκαρα
Παρασκευή και Σάββατο 22 και 23 Οκτωβρίου 2021

Η αστυνομική μυθοπλασία βρέθηκε στο επίκεντρο της τρίτης Μαθητικής Λογοτεχνικής Διημερίδας που συνδιοργανώθηκε την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου από το Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων, το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick και τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Το πρόγραμμα της Διημερίδας περιλάμβανε εργαστήρια δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής με θέμα την αστυνομική μυθοπλασία, αφήγηση, εργαστήρια θεατρικής και κινηματογραφικής προσαρμογής, παρουσιάσεις αλλά και μια «διαλεύκανση μυστηρίου» στο χωριό των Λευκάρων. Οι δράσεις της πραγματοποιήθηκαν στο Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων και στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Λευκάρων και σε αυτές πήραν μέρος μαθητές και μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου, Α’, Β’, Γ’ Λυκείου και Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων συνεργάστηκαν οι συγγραφείς Φυτούλα Βακανά, Μιράντα Βατικιώτη και Ευτυχία Γιαννάκη, ο ηθοποιός Μάριος Ιωάννου, η σκηνοθέτρια Βαγγελιώ Σουμέλη και η Δρ Κατερίνα Καρατάσου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick.

Τον σχεδιασμό των δράσεων και τον συνολικό συντονισμό της διοργάνωσης ανέλαβαν η Σωτηρία Παπαμαργαρίτη, φιλόλογος στο Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων, και η Κατερίνα Καρατάσου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick.

Συνεργάστηκαν επίσης: Θεοδούλα Ερωτοκρίτου Σταύρου - Διευθύντρια Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων, Ελευθέριος Αριστείδου - Β.Δ., Μαρίνα Αρμεύτη - Β.Δ., Κωνσταντία Παπαμάρκου, Άννα Βασιλείου, Έλενα Ματσάγγου, Αρετή Λοΐζου, Αναστασία Κωνσταντινίδη, Νικόλ Κοραή, Μαρία Γιάλλουρου, Χρυστάλλα Κανελλίδου, Κατερίνα Ιωακείμ, Μαρίνα Ζερβού, Μαρία Καϊτάνη, Ελένη Παραδεισιώτη.

Το Σχολείο μας ευχαριστεί θερμά τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για την οικονομική υποστήριξη και τους Δρ Κυπριανό Δ. Λούη, Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης και Δρ Λεωνίδα Γαλάζη, Ε.Μ.Ε. Φιλολογικών Μαθημάτων για την οργανωτική υποστήριξη.

Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Λευκάρων για την παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου Λευκάρων καθώς και το Πρόγραμμα SupportCY της Τράπεζας Κύπρου για την οικονομική ενίσχυση.